Miti in dejstva o blackjacku

Miti in dejstva o blackjacku

2017-08-18 11:12:57 - Braňo "Ace"

Blackjack se v očeh javnosti morda zdi manj priljubljen kot poker, dejstvo pa je, da ga v igralnicah igra veliko več igralcev kot poker. Ponaša se tudi z izjemno bogato zgodovino in vrsto zanimivosti. Več o tem boste izvedeli v našem prispevku. Pridružite se nam na poti razkrivanja skrivnosti o blackjacku. Vabimo vas, da si ogledate najzanimivejša dejstva in mite o tej igri.

  1. Prvi zapisi o blackjacku so nastali pod peresom slavnega avtorja. Blackjack omenja (seveda z drugim imenom) Miguel de Cervantes Saavedra, avtor romana Don Kihot.
  2. Napoleon Bonaparte, najslavnejši francoski cesar, je bil navdušen igralec blackjacka – v času izgnanstva na Elbi je bilo to njegovo najljubše razvedrilo.
  3. Blackjack je igra, za katero je značilna najmanjša prednost igralnice – znaša namreč zgolj 0,24 %. Pri spletnih igralnih avtomatih je prednost igralnice 4–7-odstotna, pri ruleti pa približno 5,26-odstotna.
  4. Štetje kart pri blackjacku se resnično obnese. Poleg tega ni tako zahtevno, kot misli večina ljudi, in pravzaprav niti ni nezakonito. Toda zaradi štetja vas lahko na primer v Veliki Britaniji vljudno zaprosijo, da zapustite igralno mizo.
  5. Če se odločite za štetje kart, boste imeli največjo prednost, če boste pri igralni mizi na vrsti tretji.
  6. Pravijo, da je igralec v rahli prednosti, če je delivec na vrsti zadnji. Po izračunih igralnic delivec zmaga v 48 % primerov, igralci pa v 44 % primerov.
  7. Dolgoročne analize so pokazale tudi, da ima delivec v svojih kartah povprečno vrednost 18.
  8. Najboljša kombinacija kart v rokah igralca je tista, ki daje vsoto 21, sledi pa ji seštevek kart 20 ... Toda če menite, da je tretja najboljša možnost vsota 19, se motite, saj je to 11. To pa zato, ker tako dobite priložnost, da povlečete novo karto z najmanjšim tveganjem in si tako zagotovite dober rezultat.
  9. V različnih zgodovinskih obdobjih je bilo igranje blackjacka prepovedano. V Franciji je bilo na primer prepovedano med francosko revolucijo. V ZDA je bilo igranje blackjacka nezakonito večji del 19. stoletja. Legalizirano je bilo leta 1930.
  10. Če blackjack igrate z enim kompletom kart, je verjetnost, da dobite blackjack takoj na začetku, natanko 4,8-odstotna.
  11. Blackjack ima svoj hram slavnih v igralnici Barona Casino v San Diegu. Legendarni igralci na seznamu te igralnice dobijo brezplačno sobo, hrano in pijačo, v igralnici pa ne smejo igrati.
  12. Blackjacku v Franciji pravijo »vingt-et-un«, v Španiji »ventiuna«, na Slovaškem »oko berie«, v Litvi pa »dvidešimt vienas« (21).
  13. Za naključno razporeditev kart ne zadostuje, če karte pomešate enkrat, saj so karte z vrednostjo 10 po predhodni igri pogosto skupaj. Za naključno razporeditev je treba komplet kart pomešati vsaj dvakrat.
  14. V igralnicah se po najboljših močeh potrudijo, da povečajo svojo prednost. Ponujajo na primer igre z več kompleti kart, kar jim omogoča, da svojo prednost povečajo do 1,6 %.
  15. Številni novi igralci blackjacka igro izgubijo, ker se preveč osredotočijo na to, da bi s kartami v roki dobili seštevek 21. Ne pozabite, da je cilj zgolj to, da premagate delivca.
Brezplačno preskusite priljubljene igre
Atlantic City Blackjack Card game Microgaming Igranje
Blackjack z enojnim kompletom kart Card game NetEnt Igranje
European Blackjack GOLD Card game Microgaming Igranje

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam