Odgovorno igranje blackjacka

Odgovorno igranje blackjacka

2015-08-07 14:10:41 - Braňo "Ace"

Bistvo vseh iger s kartami – torej tudi blackjacka – bi moralo biti zabava in uživanje v dobrem vzdušju, privlačni dobitki ter prijetno preživljanje časa. Za večino igralcev velja, da pri igri nikoli ne prekoračijo meje, ki pomeni nevarnost zasvojenosti. Toda ni zakona narave, ki bi preprečil spodrsljaje in spoznavo druge, temnejše plati igranja na srečo.

Kako vem, da imam težave z igranjem na srečo?

Klasičen primer najpogostejše napake je, če si rečete: »To se meni ne more zgoditi, vse imam pod nadzorom.« Daleč od tega! To se lahko zgodi prav vsakemu, zato morate biti previdni, da se prijetno preživljanje časa ne sprevrže v neprijetno zasvojenost. Težko si priznamo že napake, še teže pa si priznamo, da imamo težavo. Zato ne podcenjujte znakov zasvojenosti in budno pazite, da se vam ne zalomi. Kritično preučite svoje ravnanje in si postavite nekaj neprijetnih vprašanj:

  • Ali poskušam z igranjem iger na srečo popraviti svoj finančni položaj?
  • Ali za igranje iger na srečo porabim več denarja, kot dopušča moje finančno stanje?
  • Ali igram v službi?
  • Ali igram po več ur dnevno?
  • Ali porabim več časa za igranje, kot ga preživim z družino?
  • Ali igram igre na srečo pogosteje, kot se družim s prijatelji?
  • Ali si z igranjem nenehno prizadevam povrniti finančne izgube?
  • Ali odlagam reševanje težav na čas »po današnji igri«?

Svoje želje po igranju ne podcenjujte niti, če na nobeno od vprašanj niste odgovorili pritrdilno. Namen igranja naj bo še vedno predvsem zabava, ne pa potegovanje za smešno visoke dobitke.

Ako sa vyhnúť možnej závislosti?

Svoju túžbu po hre nepodceňujte ani vtedy, ak ste ani na jednu otázku neodpovedali áno. Vaše hranie by stále malo byť predovšetkým o zábave a nie o naháňaní nezmyselne vysokých výhier.

Pomembno je, da vpeljete nekaj ukrepov, s katerimi preprečite, da bi igranje preraslo v odvisnost, in se jih potem tudi držite.

Določite finančne omejitve za dobitke in izgube – če kateri od njih presežejo določen znesek, prenehajte igrati. Ne glede na to, kako dobro ali slabo vam gre in ali ste na začetku, sredini ali na koncu zmagovalnega niza, prenehajte igrati še danes. Tako boste pridobili dobre navade, in če omejitve dobro izberete, ne boste nikoli močno v minusu.

Nastavite čas igranja iger na srečo – nastavite razumno omejitev časa, ki ga dnevno nameravate porabiti za igranje, potem pa se te omejitve držite. Če vam to uspe, se nimate česa bati. Nekatere igralnice v svojem vmesniku omogočajo neposredno nastavitev te omejitve.

Nikoli ne igrajte pod vplivom alkohola ali drugih drog – ta pogoj je izjemno pomemben. Alkohol in druge droge lahko otežujejo trezno razmišljanje. Vedno igrajte takrat, ko ste zares spočiti in sveži, saj boste tako lahko jasno razmišljali.

Kaj naj storim, če imam težave z igranjem na srečo?

Če menite, da težav z igranjem iger na srečo ne boste mogli rešiti sami, poiščite strokovno pomoč. Pomoč lahko poiščete na naslednjih povezavah:

Prepričani smo, da vam bo igranje vedno le v zabavo in da vam nikoli ne bo treba uporabiti navedenih povezav.

Brezplačno preskusite priljubljene igre
Atlantic City Blackjack Card game Microgaming Igranje
Blackjack z enojnim kompletom kart Card game NetEnt Igranje
European Blackjack GOLD Card game Microgaming Igranje

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam