Druge strategije igranja blackjacka

Blackjack je verjetno edina igralniška igra, pri kateri igra zelo pomembno vlogo izbira prave strategije. Za igranje blackjacka obstaja veliko strategij , ki igralcem obljubljajo pravljične dobitke, toda pri neizkušenih igralcih se lahko izkažejo za nedobičkonosne. Pojasnili bomo dve strategiji, ki sta pogosto krivi za izgube igralcev.

Strategija »Nikoli ne presezi 21 točk«

Pravila te strategije določajo, da igralec ne povleče dodatne karte, če ima v kartah od 12 do 16 točk. Bolje je, da počaka in upa, da bo delivec (igralnica) presegel 21 točk, sam pa bo tako zmagal. Če se odločite za to strategijo, morate vedeti, da se prednost igralnice poveča za skoraj 4 %, zaradi česar je ta strategija izjemno neugodna.

Strategija »Posnemaj delivca«

Igralci, ki izberejo to strategijo, predpostavljajo, da je blackjack bolje igrati tako, kot ga igrajo delivci. Ti so bolj izkušeni, zato gotovo vedo, kaj počnejo. Pri strategiji posnemanja delivca igralec povleče dodatno karto, če ima v kartah 16 točk ali manj. Če ima v kartah 17 toč ali več, dodatno karto zavrne.

Največja napaka igralcev je, da ne izkoristijo prednosti razdelitve parov ali podvojitve prvotne stave z vlečenjem ene same dodatne karte. Te možnosti delivci namreč nimajo. In prav takšen način igre je eden najpomembnejših, saj prinaša visoke dobitke, in to ne samo pri spletnem blackjacku. A če se odločite, da boste posnemali delivca, se prednost igralnice poveča do 5,5 %.

Brezplačno preskusite priljubljene igre
Atlantic City Blackjack Card game Microgaming Igranje
Blackjack z enojnim kompletom kart Card game NetEnt Igranje
European Blackjack GOLD Card game Microgaming Igranje

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam