Enostopenjsko štetje kart

Enostopenjsko štetje kart

2016-07-22 10:46:23 - Braňo "Ace"

Če menite, da se karte štejejo tako, kot prikazujejo v filmih, boste najbrž precej presenečeni, ko boste prebrali ta prispevek. Pravzaprav ne potrebujete fotografskega spomina in ni treba, da ste pametni kot genij, da bi si pri igri pridobili statistično prednost.

Enostopenjsko (preprosto) štetje kart pri blackjacku

Obstaja več različic štetja kart, večina pa je namenjena izkušenim in zelo izkušenim igralcem. Toda tudi z enostopenjskim štetjem kart si lahko prednost pridobijo igralci, ki v igranju blackjacka niso tako izkušeni.

Ta način štetja kart temelji na matematičnem modelu, z njim pa igralec laže sledi kartam, ki so še v kupčku. Na podlagi tega potem prilagaja svojo strategijo.

Štetje ni nič čudežnega

Kako deluje? Za igralca so običajno najboljše karte desetice, fant, kraljica, kralj in asi. Karte z manjšimi vrednostmi so boljše za delivca. Zakaj? Zato, ker je večja verjetnost, da igralec doseže blackjack, če je v kompletu kart več desetic in asov.

Po drugi strani so za delivca karte z višjo vrednostjo manj ugodne, ker mora potegniti dodatno karto, tudi če ima v roki seštevek kart 16. Preprosto povedno, če ima delivec v roki seštevek kart 16 in je na igralni mizi že nekaj kart z nižjo vrednostjo, potem je večja verjetnost, da bo dobil karto z visoko vrednostjo in izgubil.

Načelo enostopenjskega štetja kart

V osnovi gre za to, da posameznim kartam določimo točkovno vrednost:

  • + 1 točka za nizke karte, tj. 2, 3, 4, 5, 6, 7,
  • 0 točk za osmico in devetico,
  • – 1 točka za desetico in asa.

Načelo temelji na štetju točkovnih vrednosti vseh razdeljenih kart na igralni mizi. Na začetku se morda zdi težko, toda vaja dela mojstra in sčasoma boste kartam gotovo sledili brez težav. Stavo lahko prilagodite vrednosti, ki je rezultat štetja. Vaše poteze za igralno mizo bi tako lahko bile na primer naslednje:

  • manj kot 1 točka – stavite najmanjši dopustni znesek,
  • 2 do 3 točke – stavite dvojni znesek,
  • 4 do 5 točk – stavite trojni znesek,
  • 6 do 7 točk – stavite štirikratni znesek,
  • 8 in več točk – stavite petkratni znesek.

Igralnico prisilite k obrambni drži

Štetje kart je nepogrešljivo ravno zato, ker omogoči, da je prednost na strani igralca. Zato se v nekaterih klasičnih igralnicah izjemno potrudijo, da bi ugotovili, ali igralec karte šteje (kot bi vam lahko povedal igralec Ben Affleck). Toda v svetu spletnega igralništva ste lahko vedno kralj.

Brezplačno preskusite priljubljene igre
Atlantic City Blackjack Card game Microgaming Igranje
Blackjack z enojnim kompletom kart Card game NetEnt Igranje
European Blackjack GOLD Card game Microgaming Igranje

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam