Sistem Red Seven za igranje blackjacka

Sistem Red Seven za igranje blackjacka

2016-09-29 10:50:08 - Braňo "Ace"

Sistemi štetja za igranje blackjacka so pri igrah s kartami med najbolj priljubljenimi strategijami. Konec koncev gre za smiseln sistem. Sleherni igralec kart bi rad imel prednost pred igralnico.

Pred kratkim smo predstavili enega najpreprostejših sistemov za štetje kart, sistem Hi-Lo, obstaja pa še veliko drugih rešitev in sistemov. Nekateri od njih temeljijo celo neposredno na sistemu Hi-Lo. Eden takih sistemov je Red Seven, ki ga bomo predstavili danes.

Strategija za igranje blackjacka, primerna na začetnike

Pravila sistema so podobna kot pri drugih preprostih sistemih. Sistem temelji na štetju tako imenovanih kart z visoko vrednostjo (10 ali več) in kart z nizko vrednostjo (9 ali manj). Pri strategiji Red Seven se uporabljajo spodaj navedene točkovne vrednosti.

  • Karte z vrednostjo od 2 do 6 so vredne +1 točko.
  • Karte z vrednostjo 8 in 9 so vredne 0 točk.
  • Karte z vrednostjo od 10 do asa so vredne –1 točko.

Modra ste opazili, da nismo zapisali, kaj storiti s sedmicami. To je pravzaprav značilnost, po kateri se sistem Red Seven razlikuje od drugih. Ta sistem je tudi eden redkih, ki vključuje razlikovanje med barvami. Rdeče sedmice so vredne +1 točko (kot karte z nizko vrednostjo), črne sedmice pa –1 točko (kot karte z visoko vrednostjo).

Kako izničiti neuravnoteženost sistema Red Seven

Bolj izkušenim igralcem gotovo ni ušlo, da je Red Seven eden od tako imenovanih neuravnoteženih sistemov, za katere je značilno, da s seštevanjem vseh kart v kompletu ni mogoče dobiti 0.

Toda tudi to je mogoče zlahka uravnotežiti. Ko začnete igrati, preprosto ne štejte od 0, ampak začnite šteti s številko, ki jo dobite, če skupno število kompletov kart v igri pomnožite z –2. Če je torej v igri en sam komplet kart, začnite šteti z –2. Če se uporabljata dva kompleta kart, začnite z –4, če so v igri trije kompleti, začnite z –6 itd.

Igranje na podlagi sistema Red Seven

Kako boste te številke konkretno uporabili za vrednotenje igre, je odvisno od vas samih. Podobno kot pri drugih preprostih strategijah za štetje kart je treba upoštevati več pravil, višji seštevki pa za vas pomenijo ugodnejši položaj – se pravi, da je stave najbolje zvišati. Po drugi strani je pri nizkem seštevku prednost na strani delivca in vaše možnosti za zmago so manjše, torej ne bi smeli staviti preveč.

V veselje pa vam je lahko, da znate igrati na osnovi sistema, čeprav gre za zdaj le za preprost sistem. Bolj zapletene sisteme bomo predstavili kasneje.

Brezplačno preskusite priljubljene igre
Atlantic City Blackjack Card game Microgaming Igranje
Blackjack z enojnim kompletom kart Card game NetEnt Igranje
European Blackjack GOLD Card game Microgaming Igranje

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti prikazane vsebine. Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisano v našem Pravilniku o piškotkih.

Se strinjam